Tips

Tips

Beoordeel zorgvuldig een contract met een reisagent. Vaak bent u gedwongen gebruik te maken van bepaalde (duurdere) tariefsklassen om voor korting in aanmerking te komen. Daarbij lijdt contractbreuk door de afnemer ook nog eens tot het niet uitbetalen van de incentive.

Menig professioneel agent biedt ‘management informatie’ waarbij de gerealiseerde besparingen worden getoond. Wees beducht op vermeende besparingen, zoals een vergelijking met een tarief dat u toch nooit betaald zou hebben (het duurste tarief op de bestemming) om uw besparing te optimaliseren. Laat uw gezonde verstand prevaleren en kies voor een echte besparing, liefst zonder contractuele verplichtingen!

Niet gebruikte tickets, zelfs die geen restitutiewaarde kennen, hebben toch nog een behoorlijke waarde. Als u geen of gedeeltelijk gebruik maakt van uw vliegticket, dan heeft u soms recht op beperkte teruggave van de niet gebruikte luchthavenbelastingen, en in incidentele gevallen de veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen. Als u er niet naar vraagt zal de airline of de agent uw geld meestal niet teruggeven.

Wat kunt u doen om uw eigen belangen te beschermen. Er zijn vele tips die mogelijk zijn. Wij verstrekken u er graag een aantal op basis van onze ervaringen:

Direct contact?

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

12flycheap
Rubenslaan 20
1816 MB Alkmaar
T: 072-5113099
M: 06-53230259
E:info@12flyCheap.nl