Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Kan ik on-line boeken
Nee, de ervaring heeft uitgewezen dat een on-line booking machine slechts alleen kan beoordelen of een vlucht wel of niet beschikbaar is. Onze ervaring stelt ons juist in staat om uw aanvraag op creatieve wijze te benaderen. Hier realiseren wij een grote voorsprong op de engines.

Bij wie kan ik navraag doen over 12flyCheap
Er zijn diverse tevreden (zaken) relaties die u graag vertellen waarom zij juist met 12flyCheap zaken doen.  Aan serieuze nieuwe relaties stellen wij graag enkele namen van onze klanten beschikbaar.

Is mijn geld wel veilig bij 12flyCheap?
Absoluut, anders was dit initiatief nooit van de grond gekomen. Eerlijkheid en duidelijkheid zijn zeer belangrijk in onze communicatie. Zo schromen wij niet erop te wijzen dat de SGR geen dekking biedt voor losse tickets. Daarvoor bieden wij juist een ticket verzekering aan.

Hoe kan ik tickets boeken?
Per telefoon of per mail. U krijgt in beide gevallen een schriftelijke bevestiging. Na controle van uw opdracht worden ticket(s) besteld. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u de documenten.
Door gebruik te maken van elektronische tickets kunnen wij in een split second wereldwijd leveren.

Waarom is 12flyCheap geen lid van de SGR? 
De SGR biedt geen garantie voor de aanschaf van losse tickets van luchtvaartmaatschappijen. Zij omschrijven dit duidelijk op hun website onder het hoofdstuk: wist u al dat? 
·  Losse vliegtickets per lijndienst van SGR garantie zijn uitgesloten.
·  Losse autohuur van SGR garantie uitgesloten is.

Waarom biedt de SGR hiervoor geen dekking?
Europese wetgeving belemmert dit. Zie verder correspondentie SGR (pdf)

Wie moet er dan voor dekking zorgdragen?
De luchtvaartmaatschappijen zelf. Zij kunnen in een situatie van financieel onvermogen terecht komen, waardoor zij hun vervoersplicht niet meer kunnen nakomen. Uw aangeschafte ticket zou daardoor waardeloos worden.

Waarom wordt er dan door de luchtvaartmaatschappijen geen dekking aangeboden?
De gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zijn van mening dat zij voldoende solvabel zijn en dus niet genoodzaakt zijn om dekking te bieden.

Biedt de ANVR dekking?
De ANVR biedt geen zekerheid. Deze vereniging biedt een garantielabel voor de kwaliteit van reisbureaus, maar geen enkele financiële garantie.  

Welke zekerheid biedt het IATA lidmaatschap?
De International Air Transport Association is opgericht voor en door luchtvaartmaatschappijen en behartigt alleen de belangen van haar leden. Het IATA lidmaatschap is geen keurmerk van kwaliteitsgarantie, maar een vergunning om zelfstandig tickets te kunnen produceren.

Loop ik een risico als ik alleen maar een ticket aanschaf?
Ja en nee. Er wordt onvoldoende gewezen op dit manco in de dekking. Veelvuldig wijzen instanties u erop dat u moet letten op het garantielabel van de SGR. Wederverkopers van tickets die hun verantwoordelijkheid durven nemen, bieden u veelal een zgn. ticketverzekering aan, waardoor dit risico wel in voldoende mate voor u is verzekerd.

Zijn er reisbedrijven die geen lid zijn van de SGR?
Recent onderzoek door de Consumentenautoriteit heeft aangetoond dat er ruim 2000 ondernemingen geen lid zijn van de SGR.

Is 12flyCheap een reisbureau?
Nee, enkel een on-line servicekantoor. Wij stellen onze expertise en ervaring graag beschikbaar. Namens u gaan wij voor u goedkoop inkopen, waardoor uw reisbudget beperkt blijft. Iedere gerealiseerde besparing wordt op 50/50 basis gedeeld. Dus hoe meer wij besparen, hoe meer wij verdienen. Een extra stimulans om juist voor u aan de slag te gaan en goed en zorgvuldig uw reis te analyseren.

Voor welke vragen stuur ik een aanvraag of neem ik contact op?
Voor meer complexe reizen, waarbij meerdere bestemmingen in één reis worden bezocht. Ook voor reizen buiten Europa loont het de moeite om onze specialisten te raadplegen. Een second opinion kost u niets, maar kan u veel geld besparen.

Loop ik risico door mijn ticket bij een kleine organisatie te boeken?
Nee. In de praktijk blijkt dat kleine organisaties persoonlijker werken en veel meer servicegericht zijn. Het artikel over de tevredenheid van Nederlanders met betrekking tot de zakelijke dienstverlening (pdf) spreekt voor zich.

Direct contact?

Vul uw gegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

12flycheap
Rubenslaan 20
1816 MB Alkmaar
T: 072-5113099
M: 06-53230259
E:info@12flyCheap.nl